Seznam pogosto zastavljenih vprašanj s katerimi se srečujejo naši potniki in obiskovalci spletne strani.

Pogosto na naših straneh zasledite različne izraze kot so ročna prtljaga, error fare, open jaw in druge. Verjamemo, da vam marsikaj ni znano, ker ravno ne potujemo/te vsak dan, zato smo za vas pripravili kratek seznam najpogostejših vprašanj s katerimi se potniki srečujejo ob rezervacijah aranžmajev v lastni organizaciji.

V kolikor še vedno ne najdete odgovora na vaše vprašanje, nam pošljite email sporočilo na info (at) potpodnoge.si in z veseljem vam bomo odgovorili.

Kaj je to "Open Jaw" let?

Po slovensko rečemo takšnemu letu “škarjasti let”. Gre za primer, ko na pot odhajamo iz enega letališča, pa se vračamo na drugega.

Primer: naše potovanje začnemo iz Ljubljane, pa ga zaključimo v povratkom v Zagreb. Takšnim letom pravimo “open jaw” ali škarjasti let.

(Visited 2.940 times, 1 visits today)

5

Kaj je to "Error-Fare"?

Gre za napako v sistemu, kjer agencije ali letalske družbe pogosto pozabijo prišteti različne takse, gre za napako pri preračunavanju iz valut. Posledično pride do tega, da so cene tovrstnih letalskih vozovnic zelo ugodne. Časovno okno za rezervacijo takšnih letalskih kart je ponavadi zelo majhno (manj kot 24 ur, včasih pa celo le nekaj ur). V tovrstnih situacijah svetujemo, da rezervacijo opravite čim prej.

Letalska družba lahko zaradi te napake tudi prekliče rezervacijo vaših letalskih vozovnic (ponavadi v roku treh dni) in vam povrne vplačana sredstva.

(Visited 2.940 times, 1 visits today)

5

Kakšna razlika je med osebno prtljago in "check-in" prtljago?

Pri objavah lahko pogosto zasledite, da so v ceni vključene različne možnosti prtljage.

“Cabin baggage” – po naše osebna/ročna prtljaga
Ko govorimo o osebni prtljagi (“cabin baggage”), govorimo o prtljagi, ki jo lahko vzamete s seboj na letalo – torej jo imate pri sebi, v predalu nad glavo. Ta je ponavadi približnih dimenzij 55cm x 40cm x 20cm (dimenzije lahko nekoliko odstopajo). Omejena je tudi maksimalna teža…

“Check-in baggage”
Je je tista, ki gre v tovorni del letala in do nje med poletom nimate dostopa. Ta je ponavadi lahko večjih dimenzij in tudi večje teže. Vsaka letalska družba ima svoj pravilnik glede dimenzij in teže zato vam svetujemo, da slednje vedno preverite pred nakupom vozovnic, saj so lahko ponekod potrebna tudi doplačila za tovrstno obliko prtljage.

POZOR  – “Small Cabin baggage” ali mala osebna/ročna prtljaga
Bodite pazljivi pri nekaterih letalskih družbah (npr. WizzAir), ki imajo v ceni vključeno zgolj “malo osebno prtljago” – manjši nahrbtnik ali torba manjših dimenzij (42 x 32 x 25cm ali manj). Če imate v ceni zgolj takšno prtljago, zna biti ta hitro premajhna…

(Visited 2.940 times, 1 visits today)

5

Zdravstveno zavarovanje

Preden odidete na pot vam vsekakor svetujemo, da ustrezno poskrbite tudi za zdravstveno zavarovanje. Nismo črnogledi, a v kolikor pride do kakšnega neljubega pripetljaja, se lahko stroški zdravljenja ali oskrbe hitro povzpnejo.

Preverite ponudbo zavarovanj pri Corisu TUKAJ.

(Visited 2.940 times, 1 visits today)

5

Kje iščete letalske vozovnice in nastanitvene aranžmaje?

Uporabljamo več naprednih metod za iskanje ugodnih letalskih vozovnic in povezav. Najraje se poslužujemo iskalnika Momondo.co.uk ali Skyscanner.ie. Ko pride do hotelskih aranžmajev večkrat iščemo preko spletnega portala Trivago in na način poskušamo priti do najboljših cen. Omeniti velja tudi Hotels.com. Stran sicer ni tako dobro poznana slovencem, kot na primer Booking.com, a na njej pogosto lahko najdete odlične ponudbe. Vse bolj je v uporabi tudi AirBnb. Stran, kjer posamezniki oddajajo svoja stanovanja v najem turistom. Nam je tovrsten pristop zelo všeč in smo ga že nekajkrat prakticirali. S klikom TUKAJ vam podarjamo še 18 EUR popusta za vaše bivanje preko AirBnb. 😉

(Visited 2.940 times, 1 visits today)

5

Kaj upoštevate v kriterijih iskanja?

Dnevno najdemo ogromno fantastičnih ponudb, objavimo pa le tiste za katere menimo, da so res dobre, so iz bližnjih letališč in imajo dobre časovnice. Včasih boste med rezultati iskanja pri objavi naše ponudbe našli tudi nekaj evrov ugodnejše lete. Na prvi pogled že deluje tako, a raje preverite ali je res ponudba ugodnejša. Upoštevamo faktorje o dolžini leta, številu možnih postankov, v ceno vključeno prtljago, letalsko družbo…

Primer;
Izberete letalsko vozovnico, ki vas na cilj pripelje v 25 urah za 295 EUR. Na voljo je tudi letalska vozovnica na isto destinacijo za 300 EUR, a vas tja pripelje v 18 urah. Je za razliko 7 ur tranzita v prometu res vredno odšteti 5 EUR manj?

Takšne faktorje poskušamo v naših ponudbah upoštevati.

(Visited 2.940 times, 1 visits today)

5

Kako pa je z vizumi?

Za ogled seznama držav za katere kot državljan Republike Slovenije NE RABITE vizuma, si lahko ogledate TUKAJ. Ampak POZOR! Še vedno vam v izogib težav priporočamo, da na spletni strani Ministrstva za zunanje zadeve preverite kakšni pogoji veljajo za določeno državo. Ponekod (npr. ZDA) morate kljub temu urediti elektronsko najavo pred prihodom, saj vas drugače v državo ne bodo izpustili.

(Visited 2.940 times, 1 visits today)

5

Kdo sploh je "PotPodNoge.si"?

Ekipa prijateljev, ki se rada druži, potuje in odkriva svet. Združuje naš želja po popotovanjih in hkrati delimo odlične nasvete in priložnosti tudi s širšo javnostjo.

Nismo turistična agencija, ampak zgolj blog s povezavami do odličnih popotniških “dealov”. 😉 Držimo se načela, da raje denar zapravimo za dogodivščine na popotovanjih kot pa za to, da samo pridemo do želene destinacije. Zakaj bi plačali za vozovnico 800 EUR, če obstajajo možnosti, da jo dobite za 300, 400 ali celo 500 EUR manj? Ta denar raje privarčujte in ga porabite zato, da se boste imeli na samem potovanju super in doživeli še kaj novega, drugačnega.

V naših ponudbah boste ponavadi res našli najnižje cene, ki so trenutno na voljo za določeno destinacijo v izbranem aranžmaju.

(Visited 2.940 times, 1 visits today)

5

(Visited 2.940 times, 1 visits today)
5