Qatar Airways je ena redkih letalskih družb, ki je navkljub zaprtju številnih držav, tudi v kriznem času vzdrževala lete po urniku za približno 30 destinacij. V preteklih dneh pa je vodstvo družbe popotnike na svoji spletni strani razveselilo z novico, da v kratkem načrtuje aktivacijo letov na kar 52 destinacij v maju, v juniju pa naj bi se ta številka povzpela celo na 80.

Qatar Airways Objava 2

Gre za poskus obuditve logističnih poti, ki bodo pa v veliki meri odvisne tudi od postopnega sproščanja ukrepov v posameznih državah. Zaenkrat še ni znano ali se bodo preventivni ukrepi standardizirali po vsem svetu ali ne. Kot so zapisali na spletni strani letalskega prevoznika, tesno sodelujejo z oblastmi in spremljajo aktualno dogajanje. Najprej načrtujejo vzpostavitev letov na krajših razdaljah, postopoma pa tudi povezave z večjimi svetovnimi središči.

Seznam letalskih povezav

Seznam letalskih povezav, ki naj bi jih Qatar Airways vzpostavil do konca junija ob primernih razmerah in regulativni odobritvi, je sledeč:

Africa

Addis Ababa (ADD), Cape Town (CPT), Johannesburg (JNB), Lagos (LOS), Nairobi (NBO), Tunis (TUN)

Americas

Chicago (ORD), Dallas (DFW), Sao Paulo (GRU), Montreal (YUL)

Asia-Pacific

Guangzhou (CAN), Hong Kong (HKG), Seoul (ICN), Tokyo (NRT), Beijing (PEK), Shanghai (PVG), Bangkok (BKK), Jakarta (CGK), Kuala Lumpur (KUL), Manila (MNL), Singapore (SIN), Ahmedabad (AMD), Amritsar (ATQ), Bangalore (BLR), Mumbai (BOM), Calicut (CCJ), Kolkata (CCU), Colombo (CMB), Kochi (COK), Dhaka (DAC), New Delhi (DEL), Goa (GOI), Hyderabad (HYD), Kathmandu (KTM), Chennai (MAA), Male (MLE), Trivandrum (TRV), Islamabad (ISB), Karachi (KHI), Lahore (LHE), Melbourne (MEL), Perth (PER), Sydney (SYD)

Europe

Athens (ATH), Budapest (BUD), Moscow (DME), Istanbul (IST), Amsterdam (AMS), Stockholm (ARN), Barcelona (BCN), Brussels (BRU), Paris (CDG), Copenhagen (CPH), Dublin (DUB), Edinburgh (EDI), Rome (FCO), Frankfurt (FRA), London (LHR), Madrid (MAD), Manchester (MAN), Munich (MUC), Milan (MXP), Oslo (OSL), Berlin (TXL), Vienna (VIE), Zurich (ZRH)

Middle East

Amman (AMM), Beirut (BEY), Baghdad (BGW), Basra (BSR), Erbil (EBL), Teheran (IKA), Sulaymaniyah (ISU), Kuwait (KWI), Muscat (MCT), Mashad (MHD), Najaf (NJF), Sohar (OHS), Salalah (SLL), Shiraz (SYZ)

Vsekakor gre za dober signal s tržišča in nasploh za ponovno obuditev turizma in potovanj. Velja pa omeniti, da bo smiselnost potovanj odvisna tudi od razmer na izbrani destinaciji. Več si lahko preberete o članku, ki smo ga v aprilu pripravili TUKAJ.

(Visited 4.351 times, 1 visits today)
1