Slovenski popotniki se zelo radi poleti odločamo za obisk Grčije, ki s svojo bogato zgodovino, številnimi otoki, odlično kulinariko in čudovitimi plažami nikakor ne razočara. Morda bo letos glede na to situacijo, prav Grčija ena izmed prvih, ki bo začela sprejemati turiste.

Grčija - Slika vasi

Kot poročajo na CNN-u, je Grčija v polnem zamahu priprav na otvoritev hotelov in turistične sezone. Ob ugodni sliki in situaciji, bodo hoteli svoja vrata za turiste v omenjeni državi znova odprli s prvim julijem, kar je ravno ob začetku glavne sezone. Pred dnevi smo že pisali, da tudi WizzAir iz sosednjega letališča v Avstriji odpira kar nekaj novih zelo ugodnih linij, med drugim tudi za Grčijo.

Kot je povedal grški premier Kyriakos Mitsotakis, bo izkušnja dopusta v Grčiji (in verjetno tudi drugje po svetu) letos vseeno nekoliko drugačna. Potrebno bo upoštevati varnostno razdaljo, se izogibati množic in se marsikje soočiti tudi z zaprtimi bari. Dodal je še, da vsekakor upa na vzpostavitev preventivnih ukrepov za potnike, še preden se ti vkrcajo na letalo.

Vsekakor velja Grčijo pohvaliti, saj je s hitrimi in predvsem pravočasnimi varnostnimi ukrepi preprečila večje širjenje epidemije znotraj države. Sodeč po podatkih WHO, ima izredno malo število potrjenih primerov glede na velikost populacije (skoraj 11 milijonov prebivalcev). Prav zaradi tega tudi v našem uredništvu resno razmišljamo, da bi se letos poleti hladili v omenjeni državi.

(Visited 1.212 times, 1 visits today)
0