Sicilja velja za eno najatraktivnejših destinacij za obisk od zgodnje pomladi do pozne jeseni. Ne samo pri nas, ampak tudi na italijanskem otoku aktivno razmišljajo kako obuditi turizem predvsem v jesenskih mesecih in prav mogoče je, da so prišli do nadvse zanimive rešitve. Slednja zna marsikoga premamiti.

Sicilija - slika restavracije

Potem, ko je trenutna kriza močno prizadela Italijo in je ta tako kot številne evropske in druge države sveta, povsem zaprla svoja vrata, je Sicilija katere ena izmed glavnih dejavnosti je turizem, sprožila vse glasnejše govorice o delnem povračilu vaših stroškov za dopustovanje na njihovem otoku. Mnogi spletni portali pišejo in ocenjujejo, da bo jesen morda idealen čas za obisk le te.

Sodeč po več spletnih virih, naj bi bili pripravljeni pokriti kar polovico stroškov vaših letalskih vozovnic in celo tretjino stroškov namestitve. Za nameček naj bi omogočili tudi prost vstop in voucherje za številne muzeje, ki so bili prej plačljivi. Da boste lahko prevzeli brezplačne vstopnice za muzeje, boste morali obiskati spletno stran Visit Sicily kmalu po tem, ko Italija odpre državne meje.

Sicilija naj bi tovrstni akciji namenila okoli 50 milijonov evrov, gre pa zagotovo za izredno dober ter atraktiven poizkus oživljanja turizma. Otok naj bi zaradi popolnega zaprtja turizma v času krize izgubil več kot milijardo evrov prihodka.

Zelo zanimiv pristop k reševanju krize, ki bo zaradi obsežnosti trenutnega stanja pri naših sosedih zagotovo marsikoga spodbudila k razmišljanju o dopustu pri naših zahodnih sosedih. Na podoben način bi se morda lahko zatekli k reševanju turizma tudi v Sloveniji. Kaj pa vi mislite? Vas je pristop sosedov pritegnil?

Preberite še “WizzAir iz sosednjega letališča napovedal lete na kar 8 novih destinacij“.

(Visited 5.190 times, 1 visits today)
0