Popotniških aplikacij ki so na voljo za Android in Apple je ogromno, po mojem mnenju sigurno preko tisoč. Ampak tukaj je pa dejstvo, da jih je verjetno velika večina groznih oziroma popolnoma neuporabnih aplikacij, ki vam bodo samo »smetile« na telefonu ali tablici. Sam sem preizkusil že ogromno takšnih in drugačnih aplikacij in lahko trdim, da je odstotek dejansko uporabnih aplikacij zelo majhen. Skozi čas sem si ustvaril seznam aplikacij, ki se mi zdijo dejansko uporabne in sem jih tudi že v praksi uporabil. Seznam sem omejil na 17 aplikacij, ki so po mojem mnenju najbolj uporabne in mi olajšajo načrtovanje potovanja in pa so mi v pomoč med samim potovanjem. Vsako našteto aplikacijo bom tudi na kratko opisal da bo odločitev lažja ali jo želite uporabiti ali ne.

aplikacije

Google Maps:

Google Maps je vsem verjetno zelo dobro poznan. Brez njega si praktično jaz in po moje tudi veliko drugih popotnikov ne moremo več predstavljati načrtovanja potovanj. Izredno natančen, redno posodobljeni zemljevidi in možnost da si shranimo zemljevid in ga uporabimo brez povezave je res postal nepogrešljiv sopotnik na potovanjih.

 

Skyscanner:

Hiter in enostaven iskalnik letalskih kart. Tudi Skyscanner je moj nepogrešljiv pomočnik pred in na potovanjih. Je zelo enostaven za uporabo in hiter. Lahko samo vnesemo odhodno mesto in destinacijo, nastavimo da nam najde najcenejšo let. karto in iskalnik nam bo našel najcenejšo možnost, ki je na voljo tisti trenutek. Seveda pa ponuja tudi naprednejše iskanje za bolj zahtevne uporabnike.

Kayak:

Tudi Kayak je podobno kot Skyscanner iskalnik let. kart. Vendar  Kayak ponuja še več opcij iskanja. Med drugim tudi paketno iskanje (letalo in namestitev istočasno), križarjenja, restavracije, online vodiče itd. Kayak je res eden najmočnejših iskalnikov z ogromno uporabnih funkcij.

 

Booking:

Najbolj poznana in tudi najbolj uporabna aplikacija za iskanje namestitev. Bolj preprosto ne gre! Vnesete destinacijo, datume in aplikacija najde primerne namestitve. Omogoča tudi napredno iskanje, kot je število zvezdic, ocena uporabnikov in podobno.

aplikacije

AirBnB:

Takoj za Bookingom je AirBnB moja najljubša aplikacija za iskanje namestitev. Za razliko od Bookinga je AirBnB usmerjen v nudenje zasebnih namestitev. Poleg tega pa ponuja še iskanje doživetij in restavracij. Doživetja so super opcija če želite res doživeti lokalni utrip v državi kamor potujete. Ponuja od možnosti najema lokalnega vodiča do adrenalinskih doživetij.

 

Xe Currency.

Preprost in uporaben pretvornik med valutami. To je to!

Tripadvisor:

Tripadvisor je močan pomočnik za iskanje informacij o potovanju, o destinaciji, restavracijah raznih lokalnih vodičih in agencijah ki ponujajo izlete. Ponuja ogromno informacij, kar lahko res olajša načrtovanje potovanja. Ampak tudi pozor, tudi če ima neka stvar (restavracija, namestitev, vodič…) na Tripadvisoju dobro oceno, še ne pomeni da je ta stvar res dobra. Sploh pri restavracijah sem bil večkrat razočaran. Imela je dobro oceno, ampak recimo hrana tam ni bila vredna te ocene. In po navadi imajo sploh restavracije z dobro oceno tudi višje cene od ostalih v okolici. Jaz uporabljam Tripadvisor izključno kot pomoč in  se ne zanašam preveč na njega.

 

Google Translate:

Zelo uporaben prevajalnik, kadar jezik postane ovira.

 

Whats App:

Super uporabna in enostavna aplikacija za sporočanje še posebej v tujini.

Hotel Tonight:

Ta aplikacija vam bo prišla prav, če v zadnjem trenutku iščete namestitev. Aplikacija ponuja last-minute popuste na razpoložljive namestitve v tistem dnevu/noči od dobro ocenjenih hotelov.

 

Citymapper:

Je uporabna aplikacija za uporabno javnega prevoza v večjih mestih. Ponuja zemljevide javnega prevoza kot je podzemna, vlaki, avtobusi….  Zaenkrat ponuja zemljevid za 39 večjih mest po svetu.

 

Flio:

Flio je aplikacija ki ponuja uporabnikom zemljevide terminalov na letališčih, boarding pass skener, sledenje letov, smeri do »shuttle« avtobusov…. Še posebej na večjih letališčih, je Flio zelo dobrodošla aplikacija.

aplikacije

Triplt:

Triplt je aplikacija, ki vam bo pomagala vse popotniške načrte prikazati a enem mestu. Samo sinhronizirajte je z vašim email računom in aplikacija bo prebrskala za potrjenimi rezervacijami in jih prikazala na enem mestu. Zelo uporabno če imate več rezervacij in vam ni treba za vsako posebej brskati skozi email.

 

Openrice:

Openrice aplikacija je Azijska alternativa Yelpu. V aplikaciji boste našli vse od popularnih restavracijo do menijev in ocen. Najbolj je pokrita jugo-vzhodna Azija.

 

Rome2rio:

Rome2rio je še ena izmed najbolj uporabnih aplikacij za načrtovanje potovanja. Preprosto vpišete začetno in končno točko in aplikacija vam prikaže opcije transporta med točkama. Prikaže vam tudi okvirne cene in čas potovanja. »Peace of cake«

Hostelworld:

Aplikacija ki vam poišče namestitev v hostlu. Ammm ja to je to 🙂

 

Accuweather:

Vremenska aplikacija, ki jo lahko uporabljate po celem svetu. Je dokaj natančna in z njo si lahko pomagate pri načrtovanju aktivnosti na potovanju.

Kot sem že na začetku omenil je popotniških aplikacij res ogromno in teh 17. je res samo ščepec v celotnem kupu. Fokus je bil na aplikacijah ki jih sam uporabljam oziroma ekipa PotPodNoge.

Blog je spisal Berni.

V uredništvu mu pravimo “človek od akcije”. Vedno poln idej, vedno nasmejan in vedno s pozitivno miselnostjo. Ko mu omenite žur ali potovanje, je ponavadi prvi pripravljen za akcijo.

(Visited 1.098 times, 1 visits today)
0