Ste se že kdaj spraševale kako bi izgledalo, če bi se podale na pot v izklučno ženski družbi, brez obveznosti, brez načrtov in brez pričakovanj?

Termin: 11.10. do 16.10.2018

Odhodno letališče: Benetke, Marco Polo

Prevoznik: Raynair

Trajanje: 5 dni

Budget ( letalska vozovnica, hotel, hrana, pijača, vstopnine, prevozi ): cca 600 EUR

  • Najceneje do Barcelone te iz letališča v Benetkah pripelje Raynair
  • Parkirišče v neposredni bližini letališča stane približno 6 eur/dan (npr: Parkingo
  • Taxi od letališča do La Ramble je 20 eur
  • Povprečna nočitev v starem delu Barcelone (Gotic Barcelona) stane 50 eur/osebo
  • Povprečna poraba denarja na dan 50 eur/osebo (brez shoppinga)

Ste se že kdaj spraševale kako bi izgledalo, če bi se podale na pot v izklučno ženski družbi, brez obveznosti, brez načrtov in brez pričakovanj? Lahko povem, da so takšni izleti in potovanja pravi odmor za žensko dušo in možgane….in smo šle…Maja, Tina in Urša…v Barcelono. Zakaj smo izbrale Barcelono, ni točno jasno, zagotovo pa je jasno, da jo ne bomo pozabile. Naš izlet bi lahko poimenovale tudi filmsko: Eat, pray, love…le da smo molile bolj malo, zagotovo pa smo jedle, pile in ljubile Barcelono.

Ker nismo bile vezane na uro, partnerje, otroke ali službe, smo se prepustile utripu mesta. Raziskale smo vse skrivne in manj skrivne kotičke, poskusile vse vrste tapasov, paell in popile zagotovo kar nekaj vrst španskega piva. Vse tri tako zelo različne a na koncu dneva, vse tako zelo podobne….utrujene a napolnjene z novo energijo. Španija nas je s svojim temparamentom popolnoma prevzela.

TOP 5 STVARI ( Ladies only )

 

  1. OBISK FLAMENCA; na prvem mestu je zagotovo Flamenco. Skrbno izberite gledališče in predstavo. Pravi Flamenco vam bo pričaral zgodbo in občutke, ki jih še dolgo ne boste pozabile. Me smo izbrale LOS TARANTOS
  2. POTEP S KOLESOM IN OGLED ZNAMENITOSTI; Casa Batilo, Casa Mila. Najemite kolo in se podajte na raziskovanje Barcelone. Če ste v starem mestnem jedru, je s kolosem dosegljivo skoraj vse. Kolo lahko najamete na več lokacijah. Me smo izbrale GREEN BIKE za 10 eur za 24 ur
  3. POKUŠANJE HRANE; hrana v Španiji je nekaj posebnega, vzemite si čas in poskusite čim več vrst tapasov, paelle in seveda sangrijo. Me smo obiskale 4 Gats, kjer je Piccaso razstavljal svoja prva dela, ustavile smo se tudi na tržnici La Boqueria , kjer je ponudba avtentična in hrana odlična, na božansko paello pa smo naletele v gostilnici El cafe d’en victor. Ne pozabite na okusne zajtke, ki so tudi prava paša za oči. Me smo obiskale Eat My Trip, Lu Lu in BOL. Obisk teh restavracij tudi zelo priporočamo.
  4. SPROŠČANJE NA PLAŽI LA BARCELONETA; pričetek ali zaključek dneva, čas ko ga lahko posvetiš sebi ob šumenju valov in opazovanju mimoidočih.
  5. SHOPPING; kamorkoli se obrneš zagotovo najdeš nekaj, kar je »must have«, bodite samo pozorne pa prtljago J ali pa potujte s praznim kovčkom, zagotovo kaj najdete zase.

Obiskale smo tudi vse glavne znamenitosti Barcelone in po moško na ženski način, smo med drugim obiskale tudi Camp Nou. Na žalost nismo srečale Lionela Messija, samo pa videle kar nekaj pravih športnikov. Ko si v Barceloni, se moraš podati tudi na Montjuic Castle, vendar pozor…..gondola te bo z marine pripeljala samo do razgledne točke in to za dragih 16 eur (povratna), če pa boš želela obiskati tudi grad,  boš morala znova odpreti denarnico,saj je pot do njega še dolga. Me smo se zopet organizirale drugače….Maja je dvignila prst in v trenutku nam je ustavil star gospod s sivimi lasmi, ki nam je z veseljem povedal par besed o  kraju in nas prijazno peljal na vrh. Ko boste na gradu, si zapomnite, da pot okoli njega traja zagotovo več kot 1 uro, ko si na polovici ugotoviš, da te poti ni ne konca ne kraja. Fotografije, ki so na poti nastale, so bile božanske, utrujenost pa smo pregnale s cerveza ( pivom ). Nikakor tudi ne smete pozabiti na Kolumbov spomenik na katerega se da povzpeti, na Sagrado Familio za katero morate vstopnice rezervirati in kupiti vsaj par dni prej, saj drugače ne boste mogle vstopiti in seveda na Park Guell. Tudi za vsop v park morate vnaprej kupiti vstopnice, v parku pa je običajno gneča. Za lepo fotografijo, se morate kar malo potruditi.

Torej drage dame…prijateljice, sodelavke, sestre ali pa zgolj znanke, Barcelona vas bo zagotovo očarala in vam napolnila baterije, saj ponuja vse od divjih zabav, čustvenih večerov ob flamencu, shoppinga, odlične hrane in pijače pa do ter temperamentnih domačinov. Prepustite se trenutku in prepustite domišliji prosto pot, tako, kot so pred vami že storili Picasso, Gaudi in ostali veliki možje.

 

 

Ženski del ekipe PotPodNoge

(Visited 740 times, 1 visits today)
0