Nimate ideje kam bi se odpravili na krajši izlet? Kaj pa Lovrenška jezera?

Nahajajo se med Roglo in Ribniškim Pohorjem – gre za visoko ležeče barje, na katerem je več malih jezerc oziroma barjanskih oken. Samo barje se razteza na površini 22 ha in je življenjski prostor mnogim redkim živalskim in rastlinskim vrstam.

Lovrenška jezera

Lovrenška jezera

Dostop:

Bolj preprosto ne bi moglo biti. Če se peljete po avtocesti, jo zapustite na izvozu za Slovenske konjice in potem preprosto sledite oznakam za Roglo. Tudi če dostopate po navadi cesti, je postopek enak: najprej se pripeljete do Slovenskih Konjic oziroma Zreč in sledite oznakam za Roglo. Ko prispete na Roglo, nadaljujete pot do enega izmed izhodišč, opisanih spodaj.

Izhodišča:

S strani Rogle imate na voljo tri izhodišča in sicer Koča na Pesku, Hotel Planja in pa Ribniška koča. Najbližja izhodiščna točka je Hotel Planja, od katerega imate do Lovrenških jezer uro in 20 min hoje v eno smer.

Opis poti: 

Ne glede na to, katero izhodišče si izberete, je pot dobro označena. Sama pot ni zahtevna, zato je primerna tudi za družine z majhnimi otroki ali pa tiste, ki imate radi lahke sprehode v naravi. Ko se boste dovolj približali Lovrenškim jezerom, boste prišli do lepo urejenih lesenih brvi, ki vas bodo najprej popeljale do razglednega stolpa, od tam naprej pa tudi v samo osrčje jezer.

Lovrenška jezera

Z razglednega stolpa imate čudovit pogled nad celotnim barjem. Še posebej lepo je spomladi in jeseni. Lahko jih pa obiščete kadarkoli, saj imajo jezera tudi pozimi in poleti svoj poseben čar. Po lesenih brveh  se med rušjem sprehodimo v osrčje barja. Ob poti se nahajajo tudi klopi, na katerih si lahko odpočijete in uživate v neokrnjeni naravi, ki jo ponuja barje. Za krožno pot boste potrebovali približno 3 ure.

Jezera imajo še eno posebnost in sicer to, da so skoraj popolnoma črna, saj dno jezer sestavlja šota.

Lovrenška jezera

Na poti nazaj se lahko ustavite še na razglednem stolpu na Rogli. Z vrha stolpa z višine 30 m boste lahko uživali v čudoviti panorami!

Blog je spisal Berni.

V uredništvu mu pravimo “človek od akcije”. Vedno poln idej, vedno nasmejan in vedno s pozitivno miselnostjo. Ko mu omenite žur ali potovanje, je ponavadi prvi pripravljen za akcijo.

(Visited 4.156 times, 1 visits today)
0