Kupili ste letalsko karto prevoznika Turkish Airlines in potujete preko Istanbula. Ampak v Istanbulu imate dolg postanek več kot 6 ur? Namesto da se dolgočasite na letališču, lahko ta čas izkoristite za brezplačen ogled mesta.

Turkish Airlines

turkish-airlines

Turkish Airlines vam ponuja opcijo brezplačnega ogleda Istanbula, če z njimi potujete na mednarodnem letu in imate med leti vsaj 6 ur časa. Kako pridete do te ugodnosti? Postopek je čisto preprost. Ko prispete na letališče Ataturk nadaljujete pot skozi carino in kontrolo dokumentov. Pot nadaljujete do hotelske recepcije, ki se nahaja zraven kavarne Starbucks. Tam boste lahko uredili tudi prijavo na ogled mesta. Isti postopek je tudi v primeru, če se želite urediti  namestitev v hotelu, ki vam brezplačno pripada če je čas med leti daljši kot 10 ur.

Na potovanju lahko koristite samo eno ugodnost ali se odločite za ogled mesta ali pa izberete namestitev v hotelu.

Če se odločite za ogled morate biti na hotelski recepciji pol ure pred načrtovanim začetkom ogleda. Urnik se nahaja TUKAJ, ogledi pa se izvajajo vsak dan. Preko dneva je na voljo več različnih ogledov. Izberete si ogled, ki vam ustreza glede na to koliko časa imate, kdaj ste pristali in kaj bi si radi ogledali.

istanbul

Kaj vključuje tura? Brezplačen Shuttle prevoz z in nazaj na letališče, angleško govoreči vodič, in na daljših turah tudi brezplačni obrok ( kosilo ali večerja) oz. celo dva (zajtrk in kosilo ali kosilo in večerja) odvisno od dolžine ogleda. Tura se izvaja tudi v primeru če je en sam udeleženec, tako da ni vezano na število ljudi, kar je odlično! Več ostalih informacij pa je na voljo TUKAJ.

Če potujete s Turkish Airlines preko Istanbula, so lahko tudi dolgi prestopi zabavni!

Blog je spisal Berni.

V uredništvu mu pravimo “človek od akcije”. Vedno poln idej, vedno nasmejan in vedno s pozitivno miselnostjo. Ko mu omenite žur ali potovanje, je ponavadi prvi pripravljen za akcijo.

(Visited 1.674 times, 1 visits today)
0