Velikokrat se name popotniki obrnete z vprašanji kje na Kanarskih otoki najeti avto. Pred leti sem bil sila navdušen nad rent a car ponudnikom Cicar, ki je uradni ponudnik rent a car storitve na vseh Kanarskih otokih. A že v letu 2017 sem testiral Autoreisen.com in bil zares navdušen, letos pa so to na Fuerteventuri samo še potrdili.

Za tedenski najem vozila Citroen C4 Cactus sem plačal le 72 EUR. Oprema vozila je bila na prvi pogled sicer kar malo smešna, ampak hitro ugotoviš, da več kot zadovoljujoča. Imeli smo na primer klimo in celo bluetooth vmesnik, a vozilo ni imelo daljinskega zaklepanja. Haha, kakšen »old school« občutek, ko zaklepaš avto »na roke«.

V ceni so vključena vsa dodatna zavarovanja – tudi 0% odbitna franšiza v primeru škode, drugi voznik in celo otroški sedež brezplačno. Najem enostavno sklenete na njihovi spletni strani Autoreisen.com; edino doplačilo, ki ga lahko tudi zavrnete, je za primer izgube ključev, poškodbo volana, predrto gumo… Pozor – če odhajate na Fuerteventuro, potem je to doplačilo kar smotrno – sploh, če boste obiskali plažo Cofete na skrajnem jugu, kjer vas čaka kar dobra ura vožnje po luknjastem makadamu. Doplačilo znaša 2 EUR na dan, kar je zares malo v primerjavi s tistim, kar vas čaka v primeru predrte gume. 🙂

Edino kjer morda Autoreisen v primerjavi z drugimi ponudniki toliko ne blesti, je izbira voznega parka. Ta je definitivno precej bolj omejen v primerjavi z drugimi ponudniki. Na voljo imate od 8 do 10 vozil različnih kategorij med katerimi lahko izbirate. Tudi kabrioleta lahko najamete a se zavedajte, da bo cena najema bistveno višja od drugih vozil.

Če odmislim izbor vozil, lahko o družbi Autoreisen.com napišem same pohvale. Od prijaznega osebja, sodobnega voznega parka do zares ugodnih cen najema, ki že vključujejo vso potrebno zavarovanje, dovoljenje za dodatnega voznika in celo otroški sedež. Najlepše od vsega pa je, da njihova vozila lahko najamete na vseh večjih Kanarskih otokih – Gran Canarii, Lanzarote, Tenerifu in tudi na Fuerteventuri. Meni so bili zares všeč, njihovo storitev sem koristil že drugič in pri njih bom avto najel tudi naslednjič, ko se bom odpravil na raziskovanje Gran Canarie. Toplo priporočam.

Do naslednjič…
Luka

(Visited 4.282 times, 1 visits today)
3