Obiskali smo že tretji otok kanarcev. Po Tenerifih v letu 2016 in Lanzarote v letu 2017, smo zdaj v repertoar dodali še Fuerteventuro. Otok sonca in vetra, bi lahko rekli. Pravijo, da so si otoki med seboj zelo različni, a vendar zelo podobni. Fuerteventura je izredno vetroven otok. Veter je pravzaprav prisoten ves čas in imeli smo kar nekaj sreče, da smo imeli več ali manj vse dni precej jasne. Človek bi rekel, da bo kljub zimskem času (obiskali smo ga v začetku februarja) pihal mrzel veter, a začuda temu ni ravno tako. Kljub močnim sunkom, se boste lahko po otoku gibali v dokaj poletni opravi. Morda s kakšnim puloverjem, za tiste najbolj občutljive pa priporočamo vetrovko.

Fuerteventura kljub vsemu preseneti. V pozitivnem smislu. Na voljo imate ogromno destinacij in točk, ki so vredne dnevnih izletov, a v tej objavi bomo strnili TOP 5, ki so vsaj nas na potovanju najbolj impresionirale. Sledijo si v naraščujočem vrstnem redu:

Fuerteventura 1

5. Corralejo s puščavskimi sipinami

Če ste željni »dogajanja«, potem z namestitvijo v Corraleju na severu otoka nikakor ne boste zgrešili. Eno večjih mest na otoku nudi veliko dogajanja tako podnevi, kot ponoči. Sicer to pomeni, da boste precej oddaljeni od preostalih zanimiv točk na otoku, a boste z rent a carom tudi ta problem rešili precej enostavno. Od Corraleja na severu do skrajnega juga otoka vas bo ločila približno dve uri dolga vožnja z avtom.

Corralejo je pravi mali raj za ljubitelje dobre hrane, nočnega življenja in shoppinga. Hkrati v neposredni bližini ponuja tudi puščavske sipine belega peska, ki vas bodo navdušile že zgolj s pogledom nanje. Ustavite se in si vzemite nekaj časa za sprehod do plaže. Uživali boste.

Fuerteventura 2

4. Isla de Lobos

Lobos je ena izmed atrakcij, za katero bi rekli, da je MUST SEE. Tja vas iz Coralleja pelje ladja, s katero boste tam v vsega 15 minutah. Na otok ne morete z avtom zato ga boste morali pustiti nekje v neposredni bližini pristanišča, parkirni prostor pa je brezplačen. Predlagamo vam, da ga pustite na kakšnem bolj odprtem parkingu. Nam so vozilo lokalci kar »olepšali« s praskami.

Za vozovnico s trajektom boste odšteli 15 EUR na osebo, trajekt pa vozi večkrat na dan, svetujemo pa, da se na otoku zadržite 3 do 4 uri. Povzpete se lahko tudi na najvišjih hrib otoka, ki je na slabih 140 m nadmorske višine in je hkrati tudi nekoč delujoči vulkan. Svetujemo primerno obutev (vsaj športne superge). Razgled na okolico je zares vreden vzpona, a pozor. Na pobočju je izredno vetrovno, zato se dobro oblecite.

Ker je na otoku samo ena restavracija, se dobro opremite tudi s prigrizki in pijačo. Če boste želeli kositi v restavraciji bodite pozorni, da kosilo rezervirate vnaprej preko spleta, saj boste drugače ostali praznih rok.

Fuerteventura 3

3. Oasis Park

Vau. Kakšen živalski park. Definitivno TOP3 atrakcija na otoku. Za odraslo vstopnico boste odšteli 33 EUR, v parku pa vas čaka en kup showov z raznimi živalmi, ki jih pravzaprav zelo težko vidite v kakšnem drugem živalskem parku. Je gotovo ena najboljših lokacij za otroke, saj bodo v zvokih divjine in ob pogledu na vse živalske vrste vaši najmlajši zares uživali.

Izpostaviti vsekakor velja show z morskimi levi in tudi pticami – plenilci. Ne le, da boste priča zares redkim živalskim vrstam, v živalskem vrtu poskrbijo za zares odlično demonstracijo kako te živali dejansko plenijo.

Druga posebnost parka, ki jo velja izpostaviti pa so gotovo tako imenovana »experience« doživetja. Ob manjšem doplačilu lahko spoznate določene živalske vrste čisto od blizu. Mi smo se družili z lemourji iz Madagaskarja, na voljo pa imate tudi plavanje z morskimi levi. Ob vhodu lahko kupite tudi hrano za žirafe in jih hranite. Super, kajne?

Fuerteventura 6

2. Ajuy

Ajuy je bilo nekoč (v 17. stoletju) izredno pomembno pristanišče, danes pa gotovo ena najbolj zanimivih atrakcij otoka. Čakajo vas neverjetni pogledi na fantastično oblikovano skalnato plažo, jame, ki so nekoč služile kot zavetišče in odlična kulinarična ponudba bližnjih restavracij.

Tukaj boste prav tako uživali ob pogledu na fosile in videli kako so se kamnine nalagale ena na drugo po plasteh ob erupcijah vulkana. Če imate radi naravno in kaj vse ta formira, potem tukaj zagotovo ne boste ostali ravnodušni. Pazite na primerno obutev – svetujemo kar športno obutev. Pot je kamnita in delno skalnata, zato pozabite na kakšne otroške vozičke.

Tudi tukaj vstopnine ni, na poti tja pa se ustavite v manjši restavraciji Cafetaria Guayarmina, kjer boste lahko uživali v odličnih specialitetah pristne španske kuhinje.

Fuerteventura 4

1. Cofete beach

Na skrajnem jugu otoka se skriva pravi biser. Cofete beach. Kilometri dolgih peščenih plaž z zlatim peskom na eni strani, na drugi pa visoka gorovja, ki bodo v vas zbujala občutek majhnosti. Pot do tja pravzaprav sploh ni tako enostavna. Čaka vas približno eno uro vožnje po makadamskih cestah in tukaj vam vsekakor svetujemo, da pri rent a car družbi prej sklenete dobro avtozavarovanje, saj nesreča sploh na takšnih cestah nikoli ne počiva.

Ko se po dolgi makadamski vožnji končno znajdete na destinaciji, si je vsekakor vredno vzeti čas za postanek v Cofete restavraciji, prigrizniti odličnem lokalnem kozjem siru in uživati v razgledu na plažo. Ko se spustite na plažo, si vzemite čas za sprehod po mivki, uživajte v svežem zraku in valovih morja ter namočite noge v kar hladen atlantski ocean. Odlična priložnost za nekaj novih selfiejev.  Na poti nazaj se spustite še do Punta Faro, kjer si boste ogledali svetilnik na najjužnejši točki otoka.

Nam bo Fuerteventura ostala v spominu kot zares divji otok, raznolik otok, kjer imate en teden ravno dovolj, da ga v celoti raziščete. Definitivno otok, ki je podcenjen in definitivno otok, ki je vreden obiska. Toplo priporočamo.

Fuerteventura 5

(Visited 4.368 times, 1 visits today)
0