Chicago ali vetrovno mesto je eno izmed najbolj dinamičnih mest v ZDA. Nahaja se na južnem delu jezera Michigan, in ponuja odlično urbano atmosfero prepleteno z čudovitim kontrastom med vodo in nebotičniki. Chicago je tudi bolj “evropejski” od ostalih mest, kar se vidi v kulinarični ponudbi, ponuja pa tudi čudovite parke, muzeje in številne unikatne spomenike.

chicago

Dunaj – Chicago – Dunaj

Chicago je na voljo za ugodnih 356 EUR iz nam bližnjega letališča na Dunaju. Cena velja za povratni let Dunaj – Chicago – Dunaj v obdobju od 09. do 16. marec. V ceni letalske vozovnice je poleg enega kosa ročne prtljage, vključen še en kos “check-in” prtljage. Primer letalske karte si lahko ogledate na spodnji fotografiji, rezervacijo pa lahko opravite TUKAJ.

chicago

V kolikor boste iskali sebi najbolj ustrezen termin vam svetujemo, da uporabite iskalnik TUKAJ.

Termini so na voljo od februarja 2017 do maja 2017.

Kaj početi ali pa si ogledati v Chicagu pa si lahko preberete na povezavah: chicago.com in choosechicago.com

Namestitev in prevoz:

Poiskali smo vam primer možnosti namestitve in sicer v Homestay in Woodlawn, kjer boste za 7 nočitev odšteli samo 337 EUR za dve osebi skupaj, oz. samo 168,5 EUR na osebo. Namestitev je tudi zelo dobro ocenjena s strani gostov!

chicago

Za namestitev priporočamo, da preverite ponudbo preko primerjalnika cen HotelsCombined, spletne strani Booking.com in spletnega portala AIRBNB – za slednjega vam podarjamo še 18 EUR popusta preko povezave TUKAJ. Preberite tudi zanimiv zapis o rezervacijah preko AirBnb in zakaj sploh potovati tako, da si namesto hotela omislite najem stanovanja. Članek je dostopen TUKAJ. Prav tako preverite še druge zanimive vsebine na blogu, ki se hitro polni. 😉

Do letališč in nazaj vas lahko ugodno pripelje slovenski nizkocenovni in zanesljiv prevoznik: GoOpti. Če še niste registriran uporabnik na strani GoOpti, vam preko povezave TUKAJ podarjamo še 5 EUR popusta. Zakaj potovati z GoOpti prevoznikom, si lahko preberete tudi blogu našega sodelavca – popotovanje.si.

Za kakršnakoli vprašanja nas kontaktirajte preko naše Facebook strani, POT POD NOGE!

Pred odhodom v ZDA!

Nikar ne pozabite na vlogo za pridobitev potovalne vize preko sistema ESTA(Electronic System for Travel Authorization). Brez slednjega vas ne bodo spustili v ZDA. Ko vam vlogo odobrijo, je ta veljavna za vsa potovanja za naslednje dve leti, zato jo je priporočljivo shraniti. Strošek pridobitve vize znaša 14 dolarjev. Svetujemo vam, da se zanjo prijavite najmanj 72 ur pred potovanjem.

(Visited 147 times, 1 visits today)
0