Marrakech je mesto, ki ga preprosto morate obiskati! Podnevi je vse bolj mirno, kar je odličen čas za raziskovanje mesta. Ponoči pa Marrakech zares oživi. Števili trgi in ulice se napolnijo z ljudmi in postane res živahno, tako da šele zvečer lahko doživite tisti pravi utrip mesta. Hrana je več kot odlična, zato se le ustavite na kakšni stojnici na ulici in poizkusite kakšno izmed pravih Maroških jedi.

marrakech

NAMIG:

Če boste v Marrakechu, vam priporočamo tudi obisk obmorskega mesta Essaouria. Iz Marrakecha je Essaouira oddaljena cca. 3 ure vožnje z avtobusom.

Benetke – Marrakech – Benetke

Informacije o letu:

Letalski prevoznik: Royal Air Maroc

Število prestopov: 1

Kraj prestopa: Casablanca: 1h 25m v smeri proti Marrakechu.

Casablanca: 2h 05m v smeri proti Benetkam.

Marrakech lahko obiščete za ugodnih 121 EUR iz nam bližnjega letališča v  Benetkah. Cena velja za povratni let Benetke – Marrakech  – Benetke v obdobju od 01. do 06. december. V ceni letalske vozovnice je poleg enega kosa ročne prtljage, vključen še en kos “check-in” prtljage. Primer letalske karte si lahko ogledate na spodnji fotografiji, rezervacijo pa lahko opravite TUKAJ.

marrakech

Namestitev in prevoz

Za namestitev priporočamo, da preverite ponudbo preko primerjalnika cen HotelsCombined, spletne strani Booking.com in spletnega portala AIRBNB – za slednjega vam podarjamo še 18 EUR popusta preko povezave TUKAJ. Preberite tudi zanimiv zapis o rezervacijah preko AirBnb in zakaj sploh potovati tako, da si namesto hotela omislite najem stanovanja. Članek je dostopen TUKAJ. Prav tako preverite še druge zanimive vsebine na blogu, ki se hitro polni. 😉

Do letališča v Benetkah in nazaj vas lahko ugodno pripelje slovenski nizkocenovni in zanesljiv prevoznik: GoOpti. Če še niste registriran uporabnik na strani GoOpti, vam preko povezave TUKAJ podarjamo še 5 EUR popusta. Zakaj potovati z GoOpti prevoznikom, si lahko preberete tudi blogu našega sodelavca – popotovanje.si.

Za kakršnakoli vprašanja nas kontaktirajte preko naše Facebook strani, POT POD NOGE!

(Visited 331 times, 1 visits today)
0