Privoščite si potovanje vašega življenja, in odkrijte Ameriko z vožnjo po legendarni cesti Route 66. Route 66 je cesta, ki poteka od Chicaga pa vse do Santa Monice v Kaliforniji. Njena skupna dolžina je kar  3,940 km.

Dunaj – Chicago

Los Angeles – Dunaj

Informacije o letu:

Letalski prevoznik: Iberia

Število prestopov: 1

Kraj prestopa: Madrid: 1h 50m v  smeri proti Chicagu

Madrid: 1h 25m v smeri proti Dunaju

Opozorilo: Pristanek je v Chicagu, povratek pa je iz Los Angelesa!

Tja in nazaj lahko poletite že za 413 EUR iz nam bljižnega letališča na Dunaju. Cena velja za povratni let Dunaj – Chicago, Los Angeles – Dunaj v obdobju od 17. september do 16. oktober. V ceni letalske vozovnice je poleg enega kosa ročne prtljage, vključen še en kos “check-in” prtljage. Primer letalske karte si lahko ogledate na spodnji fotografiji, rezervacijo pa lahko opravite TUKAJ.

Najem avtomobila lahko uredite tukaj:

Ridingroute66.

Usacarsrental.

Rentalcars.

Če pa niste tako avanturistični, da bi Ameriko raziskali z avtom, pa jo lahko raziščete tudi z letalom. Spodaj smo vam pripravili en primer ” odkrivanja “, ki pa si ga lahko prilagodite tudi po svoje. Spodnji primer se navezuje na termin potovanja od 17. septembra do 16. oktobra.

POMEMBNO!

Nekatere izmed letalskih družb so nizkocenovne, kar pomeni, da boste morali doplačati za dodatno prtljago. Cene se gibajo okoli 25 USD za posamezen let.

Informativni izračun stroškov potovanja z letalom:

Dunaj – Chicago in Los Angeles – Dunaj 413 EUR.

Chicago – New York – Miami- New Orleans- Huston – Las Vegas – Los Angeles: 294 EUR.

SKUPAJ: 707 EUR

Namestitev in prevoz

Za namestitev priporočamo, da preverite ponudbo preko primerjalnika cen HotelsCombined, spletne strani Booking.com in spletnega portala AIRBNB – za slednjega vam podarjamo še 18 EUR popusta preko povezave TUKAJ. Preberite tudi zanimiv zapis o rezervacijah preko AirBnb in zakaj sploh potovati tako, da si namesto hotela omislite najem stanovanja. Članek je dostopen TUKAJ. Prav tako preverite še druge zanimive vsebine na blogu, ki se hitro polni. 😉

Do letališča na Dunaju in nazaj vas lahko ugodno pripelje slovenski nizkocenovni in zanesljiv prevoznik: GoOpti. Če še niste registriran uporabnik na strani GoOpti, vam preko povezave TUKAJ podarjamo še 5 EUR popusta. Zakaj potovati z GoOpti prevoznikom, si lahko preberete tudi blogu našega sodelavca – popotovanje.si.

Za kakršnakoli vprašanja nas kontaktirajte preko naše Facebook strani, POT POD NOGE!

Pred odhodom v ZDA!

Nikar ne pozabite na vlogo za pridobitev potovalne vize preko sistema ESTA(Electronic System for Travel Authorization). Brez slednjega vas ne bodo spustili v ZDA. Ko vam vlogo odobrijo, je ta veljavna za vsa potovanja za naslednje dve leti, zato jo je priporočljivo shraniti. Strošek pridobitve vize znaša 14 dolarjev. Svetujemo vam, da se zanjo prijavite najmanj 72 ur pred potovanjem.

(Visited 2.420 times, 1 visits today)
0