Ohrid je najbolj poznan po Ohridskem jezeru, ki je najbolj priljubljena počitniška destinacija v Makedoniji. Takoj zraven se nahaja narodni park Galičica. V parku se nahaja gora z imenom Magaro ( 2.254m ), ki se jo splača obiskati, saj ponuja čudovite razglede na Ohridsko in Prespansko jezero. Nedaleč stran pa se nahaja še en čudovit narodni park Pelister, ki tudi ponuja odlične možnosti za izlete.

Ljubljana – Ohrid – Ljubljana

V Ohrid in nazaj lahko poletite že za  115 EUR iz nam domačega letališča na Brniku. Cena velja za  povratni let Ljubljana– Ohrid – Ljubljana v obdobju od 20. do 27. junija. V ceni letalske vozovnice je poleg enega kosa ročne prtljage, vključen še en kos “check-in” prtljage. Primer letalske karte si lahko ogledate na spodnji fotografiji, rezervacijo pa lahko opravite TUKAJ.

ohrid

Spodaj je še en primer letalske karte in sicer za termin od 27. junija do 04. julija, cena pa je 129 EUR.

ohrid

Po ceni 129 EUR pa lahko potujete tudi v terminu od 29. junuja do 06. julija. Preverite na povezavi TUKAJ.

Namestitev in prevoz

Za namestitev priporočamo, da preverite ponudbo preko primerjalnika cen HotelsCombined, spletne strani Booking.com in spletnega portala AIRBNB – za slednjega vam podarjamo še 18 EUR popusta preko povezave TUKAJ. Preberite tudi zanimiv zapis o rezervacijah preko AirBnb in zakaj sploh potovati tako, da si namesto hotela omislite najem stanovanja. Članek je dostopen TUKAJ. Prav tako preverite še druge zanimive vsebine na blogu, ki se hitro polni. 😉

Do letališča na Brniku in nazaj vas lahko ugodno pripelje slovenski nizkocenovni in zanesljiv prevoznik: GoOpti. Če še niste registriran uporabnik na strani GoOpti, vam preko povezave TUKAJ podarjamo še 5 EUR popusta. Zakaj potovati z GoOpti prevoznikom, si lahko preberete tudi blogu našega sodelavca – popotovanje.si.

Za kakršnakoli vprašanja nas kontaktirajte preko naše Facebook strani, POT POD NOGE!

Vstop v državo

Slovenskim državljanom vizum za vstop v Makedonijo ni potreben.

Državljani RS lahko potujejo v Makedonijo tudi z veljavno osebno izkaznico.

Več informacij je na voljo TUKAJ.

(Visited 8.919 times, 1 visits today)
0