Toronto – glavno mesto province Ontario vas pričakuje v vsej svoji veličini. Znano je predvsem kot mesto stolpnic, ki pa za razliko od ostalih velemest ponuja tudi veliko zelenih površin. Vsekakor vam svetujemo tudi obisk muzeja Royal Ontario Museum. Gre za enega največjih muzejev umetnosti, kulture in naravne zgodovine v severni Ameriki. Obisk 553m  visokega stolpa Canadian National Tower je seveda obvezen.

Primer: Milano – Toronto – Milano

Na sliki prikazujemo primer povratne letalske karte Milano – Toronto – Milano v terminu od 20.5.2016 do 2.6.2016 (314 EUR). Na voljo so številni drugi termini od februarja pa vse do konca junija 2016. V kolikor boste iskali sebi najbolj ustrezen termin vam svetujemo, da uporabite iskalnik TUKAJ.

Namestitev in prevoz

Za namestitev priporočamo, da preverite ponudbo na strani Momondo in tudi preko portala AIRBNB – za slednjega vam podarjamo še 18 EUR popusta preko povezave TUKAJ.  Preberite tudi zanimiv zapis o rezervacijah preko AirBnb in zakaj sploh potovati tako, da si namesto hotela omislite najem stanovanja. Članek je dostopen TUKAJ. Prav tako preverite še druge zanimive vsebine na blogu, ki se hitro polni. 😉

Do letališča v Milanu in nazaj v vaš kraj vas lahko ugodno pripelje slovenski nizkocenovni in zanesljiv prevoznik: GoOpti.

Slovenskim državljanom
Vizum ni potreben za turistična, poslovna in službena potovanja ter obiske do 6 mesecev.

POZOR za potovanja v Kanado od 15.3.2016 naprej:

Elektronska avtorizacija potovanj (eTA ) bo  obvezna od 15. marca 2016 dalje. Sistem eTA  je podoben sistemom elektronske avtorizacije potovanj, ki  jo že nekaj let izvajajo ZDA (ESTA) in Avstralija.
Elektronsko avtorizacijo potovanja v Kanado je mogoče urediti  z izponitvijo  obrazca po elektronski poti pred potovanjem – aplikacija je dosegljiva na spletni strani  kanadske vlade (ministrstva za imigracijo), kjer je na voljo tudi več informacij o sistemu eTA: official Canadian Government website.  Taksa za  eTA  avtorizacijo  je 7,00 CAD$, veljavnost ima 5 let, plačilo je mogoče opraviti s kreditno kartico. Najavo je priporočljivo opraviti vsaj nekaj dni pred potovanjem. Sistem potrditev eTA najave potovanja avtomatsko posreduje na e-mail naslov prijavitelja.

(Visited 1.035 times, 1 visits today)
0