New York (ZDA) – Big Apple ali mesto, ki nikoli ne spi. Ena izmed najbolj priljubljenih destinacij popotnikov v Sloveniji je znova na voljo po izredno ugodni ceni. Obiščite Broadway, številne zanimive muzeje, Empire state building, China town, poskusite pristni ameriški fast food in uživajte v fantastičnih muziklih na Broadwayu in šopingu brez katerega ne gre. Preberite si lahko tudi TOP5 spominov iz NY člana ekipe na njegovem blogu TUKAJ.

Milano – New York (ZDA) – Milano

Po zelo ugodni ceni so vam med poletnimi meseci (junij – september) na voljo direktni leti v New York iz letališča v Milanu. Primer povratne letalske karte za 371 EUR na sliki spodaj se nanaša na termin od 10. do 19. septembra 2016. Na voljo so sicer še približno 20 EUR ugodnejše letalske karte, a v teh primerih ne gre za direkten let, prav tako pa ni vključena dodatna prtljaga.

V kolikor boste iskali termin, ki bo vam najbolje ustrezal vam svetujemo, da uporabite iskalnik TUKAJ (angleška stran Momondo).

 

Prtljaga
V ceni letalske vozovnice, ki jo navajamo, je poleg ročne všteta še dodatna oziroma “check-in” prtljaga. Kako spakirati in se pripraviti na pot in ali sploh rabite dodatno prtljago, si lahko prav tako preberete na blogu TUKAJ.

Namestitev in prevoz

Za namestitev priporočamo, da preverite ponudbo na Booking.com in preko portala AIRBNB – za slednjega vam podarjamo še 18 EUR popusta preko povezave TUKAJ.  Preberite tudi zanimiv zapis o rezervacijah preko AirBnb in zakaj sploh potovati tako, da si namesto hotela omislite najem stanovanja. Članek je dostopen TUKAJ. Prav tako preverite še druge zanimive vsebine na blogu, ki se hitro polni. 😉

Do letališča v Munchnu in nazaj vas lahko ugodno pripelje slovenski nizkocenovni in zanesljiv prevoznik: GoOpti.

VIZUM – Pred odhodom v ZDA!

Nikar ne pozabite na vlogo za pridobitev potovalne vize preko sistema ESTA(Electronic System for Travel Authorization). Brez slednjega vas ne bodo spustili v ZDA. Ko vam vlogo odobrijo, je ta veljavna za vsa potovanja za naslednje dve leti, zato jo je priporočljivo shraniti. Strošek pridobitve vize znaša 14 dolarjev. Svetujemo vam, da se zanjo prijavite najmanj 72 ur pred potovanjem.

(Visited 524 times, 1 visits today)
0