Letalske karte – zasledili smo nove ugodne letalske karte za ZDA in Kanado, tokrat iz letališča v Budimpešti. Poljska družba LOT Polish Airlines vas v Toronto (Kanada) popelje že za 319 EUR, v New York ali Chicago (oboje ZDA) pa za 353 EUR. V ceni letalske vozovnice imate že vključen en kos osebne in en kos “check-in” prtljage. Fantastično!

Primer letalske karte za Toronto

Na sliki prikazujemo primer povratne letalske karte Budimpešta – Toronto – Budimpešta v terminu od 10.2.2016 do 20.2.2016. Na voljo so številni drugi termini od januarja pa vse do konca marca 2016. V kolikor boste iskali sebi najbolj ustrezen termin vam svetujemo, da uporabite iskalnik TUKAJ.

Slovenskim državljanom
Vizum ni potreben za turistična, poslovna in službena potovanja ter obiske do 6 mesecev.

POZOR za potovanja v Kanado od 15.3.2016 naprej:

Elektronska avtorizacija potovanj (eTA ) bo  obvezna od 15. marca 2016 dalje. Sistem eTA  je podoben sistemom elektronske avtorizacije potovanj, ki  jo že nekaj let izvajajo ZDA (ESTA) in Avstralija.
Elektronsko avtorizacijo potovanja v Kanado je mogoče urediti  z izponitvijo  obrazca po elektronski poti pred potovanjem – aplikacija je dosegljiva na spletni strani  kanadske vlade (ministrstva za imigracijo), kjer je na voljo tudi več informacij o sistemu eTA: official Canadian Government website.  Taksa za  eTA  avtorizacijo  je 7,00 CAD$, veljavnost ima 5 let, plačilo je mogoče opraviti s kreditno kartico. Najavo je priporočljivo opraviti vsaj nekaj dni pred potovanjem. Sistem potrditev eTA najave potovanja avtomatsko posreduje na e-mail naslov prijavitelja.

Primer letalske karte za New York

Na sliki prikazujemo primer povratne letalske karte Budimpešta – New York – Budimpešta v terminu od 3.2.2016 do 10.2.2016. Na voljo so številni drugi termini od januarja pa vse do konca marca 2016. V kolikor boste iskali sebi najbolj ustrezen termin vam svetujemo, da uporabite iskalnik TUKAJ.

Primer letalske karte za Chicago

Na sliki prikazujemo primer povratne letalske karte Budimpešta – Chicago – Budimpešta v terminu od 9.2.2016 do 22.2.2016. Na voljo so številni drugi termini od januarja pa vse do konca marca 2016. V kolikor boste iskali sebi najbolj ustrezen termin vam svetujemo, da uporabite iskalnik TUKAJ.

Pred odhodom v ZDA!

Nikar ne pozabite na vlogo za pridobitev potovalne vize preko sistema ESTA(Electronic System for Travel Authorization). Brez slednjega vas ne bodo spustili v ZDA. Ko vam vlogo odobrijo, je ta veljavna za vsa potovanja za naslednje dve leti, zato jo je priporočljivo shraniti. Strošek pridobitve vize znaša 14 dolarjev. Svetujemo vam, da se zanjo prijavite najmanj 72 ur pred potovanjem.

Namestitev in prevoz

Za namestitev priporočamo, da preverite ponudbo na Booking.com in preko portala AIRBNB – za slednjega vam podarjamo še 18 EUR popusta preko povezave TUKAJ.  😉

Do letališča v Budimpešti in nazaj vas lahko ugodno pripelje slovenski nizkocenovni in zanesljiv prevoznik: GoOpti.

Do Budimpešte se vam splača odpeljati tudi z lastnim avtom, saj so stroški nizki, parkirnina na letališču pa izredno ugodna. Cene parkinga lahko preverite TUKAJ.

(Visited 2.425 times, 1 visits today)
0